Заловиха убийците на търговец от Първомай

Заловиха убийците на търговец от Първомай | StandartNews.com

Любовен триъгълник бил в основата на кървавата драма край старозагорското с. Плодовитово

Стара Загора. Двама пловдивчани, бившите съпрузи Галина П./41 г:/ и Огнян П./45 г./. са арестувани за убийството на 35-годишния търговец Кънчо Кънчев от Първомай през миналата седмица. Акцията за задържането им е проведена от полицията в Чирпан, Стара Загора и Пловдив в неделя под ръководствота на Старозагорската окръжна прокуратура, събщиха днес от областната дирекция на МВР.

При обиска в дома на мъжа е бил намерен и иззет ипистолет „Валтер", с който е бил прострелян Кънчев. В домовете на Огнян и Галина са били намерени още вещи и пари, свързани с престъплението. „Поне единият от двамата заподозрени в убийството на търговеца се е познавал с него", съобщи говорителят на Старозагорската окръжна прокуратура Нейка Тенева. Според запознати с разследването Галина е била близка с бившата съпруга на Кънчев. Това дава основание на криминалистите да подозират любовен триъгълник в къравата драма.

Двамата арестувани са задържани за 72 ч в старозагроския следствен арест с прокурорско постановление и срещу, тях е повдигнато обвинение за убийство с грабеж До сряда От прокуратурата обявиха, че до сряда ще поискат постоянен арест за двамата заподзорени.

Трупът на дистрибутора на голяма търговска верига Кънчо Кънчев бе намерен захвърлен в крайпътна канавка на пътя Първомай – Чирпан, близо до старозагорското с. Плодовитово, миналия четвъртък. Ден по-рано на пътя е бил открит зарязан, с отворени врати, и фирменият микробус „Фиат скудо", с който пътувал търговецът. Според разследващите Кънчев, който носеб в себе си 6 хил. лв, служебни пари, имал среща с двамата обвинени в убийството. Дали те са замислили престъплението предварително или на място се решили да го ликвидират като разбрали, че носи голяма сума пари, тепърва ще се изяснява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай