Заловиха убиец с ловна пушка

Заловиха убиец с ловна пушка | StandartNews.com

Перник. Пернишките криминалисти задържаха 44-годишен мъж за убийство в Трън. На 9 септември, около 22,00 ч, на телефон 112 бил подаден сигнал за прострелян мъж пред кафене в трънския кв. "Баринци". Пристигналите на място полицаи установили, че това е 24-годишният С.С. от Трън. Младежът бил транспортиран в местната болница, където е констатирана смъртта му. Открита е огнестрелна рана в областта на гърба, която се оказала фатална, засягайки жизненоважни органи.

Незабавно бил направен оглед на местопроизшествието и предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. Още вечерта органите на реда задържали двама местни жители на 37 и 44 години, заподозрени за убийството. По горещи следи полицаите събрали множество годни веществени доказателства. Бързите действия и денонощната работа в рамките на 48 часа имали успех - изяснило се, че извършител на убийството е единият от задържаните, В.М. на 44 години от Трън. Мъжът е познат с хулигански прояви и шофиране на автомобил с алкохол в кръвта над 1,2 промила, но не е осъждан. От дома му е иззето оръжието на престъплението - законно притежавана ловна пушка 12-ти калибър. Полиграфското изследване в Института по психология на МВР показало пълна съпричастност към извършеното престъпление от страна на 44-годишния мъж.

По първоначални данни причината за случилото се е стара вражда между жертвата и извършителя.

В.М. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116 от НК. Окръжна прокуратура - Перник му е наложила 72-часово задържане, в рамките на което ще му се иска постоянен арест.

Разследващият екип продължава работа по документиране на извършеното престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай