Закопчават пътни полицаи във Велико Търново

Провинените правили двойна регистрация на автомобили

Закопчават пътни полицаи във Велико Търново | StandartNews.com

С новината за специализирана акция и арести в „Пътна полиция” във Велико Търново започна днешният ден. Задържан е висш служител в отдел "Регистрации" в старата столица.

Акцията е приключила преди броени минути. Арестуван е инспектор Пламен Демирев, дългогодишен служител на „Пътна полиция”. За акцията потвърди и директорът на Вътрешна сигурност към МВР Стефан Банков специално за Нова телевизия.

Арестите са станали в края на работния ден в „Пътна полиция” във Велико Търново. По сигнал на Вътрешна сигурност е направена проверка на регистрации на тирове и е установено клониране, т. е. двойна регистрация на едно возило.

По неофициална информация камионите са били закупени в Белгия, а собственикът им ги е регистрирал всичките, като е докарал само някои от тях.

Акцията тепърва продължава и е изключителна по своите мащаби. Тя се развива и на територията на Европейския съюз, тъй като автомобилите се издирват в трети страни. Очакват се още арести, разследването е на първоначално ниво.

Все още се изясняват подробности около тази схема. Наскоро за началник на "Пътна полиция" бе назначен Радостин Върбанов, който по телефона потвърди, че се извършват проверки, но не знае да има задържани негови служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай