Подробности за тираджията, возил 81 полумъртви емигранти

В Одрин се договорили с водача на камиона срещу сумата от 1000 долара на човек

Подробности за тираджията, возил  81 полумъртви емигранти | StandartNews.com

Група от 81 нелегални мигранти са били открити в ремаркето на товарен автомобил с българска регистрация, съобщи информационната агенция Ихляс хабер ажансъ. Те са заловени при акция на силите за сигурност в истанбулския район Есенюрт.

ТИР-ът е бил управляван от български гражданин. След като бил спрян за проверка, той се опитал да избяга, но бил заловен. Полицаите установили, че ремаркето е пълно с хора, някои от които били припаднали от недостиг на въздух. При проверката на самоличността им станало ясно, че от общо 81 мигранти в групата 70 са от Сирия, 10 от Ирак и един от Палестина.

При разпита в полицията мигрантите разказали, че преди това се придвижили до Одрин, откъдето възнамерявали да преминат към Европа през турско-българската граница.

В Одрин се договорили с водача на камиона срещу сумата от 1000 долара на човек да ги прекара през границата в България, откъдето да заминат за Западна Европа, предаде БТА. Оказало се обаче, че шофьорът, вместо да ги превози към България, ги откарал до Истанбул и възнамерявал да ги остави в някоя гориста местност в крайградския район Есенюрт.

На шофьора е наложена глоба от 209 494 турски лири и ще бъде съден за нелегален трафик на хора.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай