Закопчаха 12 наркодилъри в Бургас

Хванаха и 9 дрогирани шофьори

Закопчаха 12 наркодилъри в Бургас | StandartNews.com

Дванайсет души, сред които и английски гражданин, постоянно превиващ в България, са задържани в Бургас за притежание и разпространение на наркотици. Акцията е проведена от служители на ОД на МВР - Бургас и Районните управления в областта, съобщиха от полицията.

От задържаните са иззети множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са седем бързи производства и пет преписки.

В претърсването в дома на 53-годишния английски гражданин са намерени и иззети 31 стъклени буркани с глави зелена листна маса и три конопени растения с различна височина, специално засети, с цел добиване на канабис.

Общото количество на намереното наркотичното вещество е около 2,5 кг. Друг от мъжете е задържан в района на бургаско учебно заведение. В него са намерени 30 топчета марихуана.

От полицията в Бургас информираха, че при паралелно течащите в града проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая.

Сред тях има и 36-годишна бургазлийка, шофирала автомобила си след употреба на метамфетамин. По случаите са образувани бързи производства

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай