Закопчаха в Италия опасен наш престъпник

Закопчаха в Италия опасен наш престъпник | StandartNews.com

Рим. Властите в Италия арестуваха опасен български престъпник, съобщи бТВ, позовавайки се на сайта "Фоджа тудей".

36-годишният Васил Костов, който е осъден на 25 години „лишаване от свобода” в България, е бил задържан вчера в град Сан Северо в автомобила си, в компанията на личните си гардове. В спецакцията по залавянето му са участвали полицаи от Манфредония и от Сан Северо.

Костов е носел фалшиви документи и по време на ареста си заявил: "По-добре да изкарам 10 години в затвор в Италия, отколкото дори една година в български”.

Българинът се укривал в Италия от поне една година. Той се придвижвал от град на град и следите му непрекъснато се губели. Освен с фалшиви документи, нашенецът се придвижвал винаги с двама сънародници, които му служели за охранители и които го придружавали в момента на ареста му.

В последно време престъпникът се укривал в областта Емилия Романя и в провинция Фоджа, като от юли насам е пребивавал в градовете Манфредония, Фоджа и Сан Северо.

Васил Костов е издирван с международна заповед заради арест за трафик на хора. Той заедно с други членове на семейството си набирал млади жени, които принуждавал да проституират.

Сега се води разследване дали българинът не е замесен в други престъпления на италианска територия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай