Закопчаха маскиран грабител

24-годишният петричанин атакува с пишов три обекта

Закопчаха маскиран грабител | StandartNews.com

Благоевград. Криминалисти спипаха бандитът, който разтрепери Петрич, след като организира и извърши три въоръжени грабежа в района. От проведените издирвателни мероприятия бе установено и задържан 24-годишният местен жител. По неоспорим начин е доказано, че той използвал маска на главата, с прорези на очите и устата, както и пистолет при ударите си, които правел в нощните часове.

Както агенция Стандарт Нюз писа, първото му нападение бе на 28 септември около 05.40 часа. Тогава той атакува казино в южния град. Насочи пистолет към крупието и отне оборота от 150 евро и 1100 лева. На 12 октомври около 03.43 часа мъжът напардна бензиностанция на изхода на Петрич. Ползва същия сценарий – насочен пистолет срещу служителя и удар с оръжието по главата, а после бягство с оборота, който в този случай бе 290 лева. На 16 декември към 05.43 часа се същият се появи в бензиностанция край село Първомай. Почука с пистолет по стъклото на вратата и принуди бензинджията да му отвори. Оттам задигна наличния оборот от 190 лева.

На серийния грабител е наложена мярка за задържане до 72 часа. Уведомена е прокуратурата. Очаква се държавното обвинение да поиска най-тежката мярка за неотклонение спрямо него – „задържане под стража”. От ОД МВР-Благоевград се похвалиха, че за цялата 2012 г. не е останал неразкрит нито един случай на въоръжен грабеж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай