Задържаха ексдепутат за спиране на метрото

Минчо Спасов е един от тримата на камерите, които показват как са натиснали паник бутона

Задържаха ексдепутат за спиране на метрото | StandartNews.com

 

Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов е бил задържан от полицията на ул. "Аксаков" в София заради съпричастност при спирането на метрото, хулиганска проява и застрашаването на живота на граждани, предава Нова телевизия.

По-рано  днес трима блокираха за няколко минути метрото, натискайки паник бутона на метростанцията на Софийския университет. Те са били заснети от камерите преди да успеят да напуснат мястото и след това или са разпознати. Двама са били на 20-тина години, един – по възрастен. Те застрашиха живота на стотици, които в този момент пътуваха в мотрисите. Шефът на столичния метрополитен Стоян Братоев обясни, че спирането е било само за минути и след това метрото е тръгнало по разписание.

Спасов бе активист на партията на върлата противничка на правителството на Бойко Борисов - Татяна Дончева. Той беше депутат по време на управлението на Симеон Сакскобургготски и се изживяваше като морален стожер. Подкрепяше и бившето острие на БСП Мая Манолова, когато тя се кандидатира за кмет на София.

В момента Минчо Спасов е адвокат, но е сред редовните лица на уличните акции на агитките, за които се твърди, че са финансирани от Васил Божков и други обвиняеми олигарси.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай