Задържан наби двама полицаи

Шофьорът бил с отнета книжка

Задържан наби двама полицаи | StandartNews.com

София. Двама полицаи от 9-то РПУ в Люлин са пострадали при преследване в София, съобщи МВР. Полицаите са спрели автомобил, който били подгонили за неподчинение. Когато настигнали автомобила и се опитали да задържат водача, той се е опитал да се саморазправи с тях. Единият от служителите на реда има наранявания в областта на лицето и крака, а другият ще бъде освободен след преглед в МВР болница. Нападателят, заедно със спътничката му в автомобила е задържан.

Полицията се опитала да спре БМВ-то, след като колата минала на червено. Вместо да спре обаче шофьорът продължил, като карал с висока скорост в насрещното платно. Автопатрулът го последвал.

След като спрели автомобила, шофьорът излязъл и нападнал един от полицаите, като му нанесъл удари по главата. Намесил се колегата му, като през цялото време шофьорът-нарушител засипвал полицаите с нецензурни изрази и заплахи и се опитвал да ги удря и рита докато белезниците се затворили около ръцете му.

Униформата на единия служител е повредена е скъсан пагонът му. Съдебно - медицинските експертизи на двамата полицаи показват, че единият служител е със следи от травми по главата, вторият – с контузии по едната ръка и коляно, и с отоци по тялото.

Шофьорът бил без книжка – отнета му е през 2011 г.

Впоследствие се оказало, че той е спрян малко по-рано от друг патрул. След като не могъл да покаже книжка, му е бил съставен акт. Веднага след случката шофьорът се е качил в колата и демонстративно потеглил с мръсна газ и въртене на гуми пред патрула. Тогава полицаите не го последвали, за да се избегне пътен инцидент, но докладвали за случилото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай