Задържаха убийците на дядото от Градище

Задържаха убийците на дядото от Градище | StandartNews.com
Габрово. Четирима роми от павликенския край са убили 79-годишния мъж от севлиевското село Градище. Старецът бе открит мъртъв в дома си на 7-ми ноември.
Мъжете са от павликенското село Върбовка. Трима от уличените в престъплението са задържани и са направили самопризнания. Четвъртият все още се укрива, но вече е осъществен контакт с адвокат и до края на вечерта вероятно ще се предаде. 
Шестима мъже, вечерта на 6 срещу 7 ноември, решили да отскочат от Върбовка до Градище с автомобил, за да ограбят дядо Стефан, който според слухове имал много пари. Пристигайки на мястото обаче двама от тях се отказали от намерението си, останалите влезли през оградата в имота на стареца. След като претърсили мазата и стаите на къщата влезли в помещението, където бил дядото. Завързали ръцете и краката му с кабел, след което го пребили с голи ръце.
По главата на възрастния мъж имало множество хематоми, счупени ребра, порезни рани. След убийството четиримата избягали в село Малък Вършец, където ги чакали отказалите се.
Няколко дни селото беше сковано от страх заради жестокото убийство. Полицейското присъствие в района беше засилено до откриването на убийците. 


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай