Задържаха холандец-педофил в Стара Загора

Холандският педофил на излезане от съдебната зала

Задържаха холандец-педофил в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Срещу холандски гражданин е повдигнато обвинение за блудствени действия с малолетни, съобщи говорителят на районната прокуратура Виктория Димитрова.

Андреас Хеере Ватенаар, на 46 години, е бил задържан в луксозен старозагорски хотел в събота вечерта в компанията на две малолетни момчета. Той е наел самостоятелна стая още на 2 януари.

Според разследващите холандецът е идвал и друг път в България. По неофицилна инфорция хлапетата, който му правели компания, били от старозагорски дом за деца, лишени от родителски грижи. При ареста на холандеца е била иззет лаптоп с над 1 терабайт записана информация.

В момента криминалистите изяснявали дали има файлове с порнографско съдържание. Предполога се, че педофилът е искал да заснеме порносцени с момчетата или видеоклипове за чуждестранни порносайтове. Полицията обаче е реагирала веднага на сигнала на бдителен гражданин и е осуетила плановете му.

Старозагорският районен съд уважи искането на прокуратурата и на заседанието си в сряда остави за постоянно в ареста холандският педофил. Освен реалната опасност да се укрие и да извърши друго престъплние, магистратите изтъкнаха и факта, че Андреас Ватенаар вече е бил осъждан в Холандия за сексуални посегателства срещу малолетни.

За ареста на холандския гражданин вече били уведомени отдел "Консулски" на МВР и холандското посолство у нас. Адвокатът на обвиняемия холандец съобщи, че неговият клииент твърдял че не е извръшили нищо лошо и настоявал да бъде съден в Холандия. Като страна-членка на България и Холандия имат съдебна спогодоба за подобна практика, но единствен съдът можел да реши къде дъ бъде съден Андреас Ватенаар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай