За Гинес ! Крокодила завел общо 840 дела

Най-често претендирал за обида и клевета

За Гинес ! Крокодила завел общо 840 дела | StandartNews.com

Рекорден брой дела срещу съдии, следователи и прокурори е завел Емил Милев - Крокодила. Това съобщи съдия Галя Георгиева от Апелативния специализиран съд на обучителен семинар на тема "Антикорупция и отнемане на незаконно придобитото имущество".

Най-често Крокодила, който нашумя със серия магистрални въоръжени грабежи, претендира, че магистратите трябва да понесат отговорност за обида и и клевета, които му нанесли докато работят по делата му и събират доказателства. Така един от най-известните магистрални обирджии е подал около 840 жалби, а съдът е образувал дела.

През юни Емил Милев беше осъден на 17 години и 6 месеца затвор при строг режим за участие в организирана въоръжена престъпна група за отвличания, грабежи и палежи. Освен с магистралните грабежи в криминалните среди, Крокодила е познат и в магистратските кръгове именно с това, че не пропуска случай да настоява, че правата му са нарушени.

Въпреки функционалния си имунитет, с какъвто са защитени магистратите, съдът допуска за разглеждане претенциите на Крокодила и в крайна сметка съдебната система се занимава с всяко негово тълкуване на "обида" и "клевета".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай