Йовчев: МВР установи самоличността на терориста от Сарафово

Йовчев: МВР установи самоличността на терориста от Сарафово | StandartNews.com

София. "Установена е самоличността на терориста, загинал при взрива на летище Сарафово преди две години и в момента по линия на международното сътрудничество се събират още доказателства по случая", заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев, предаде бТВ.

Става въпрос за атентата, при който петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса им загинаха на 18 юли 2012 г., след като бомба избухна до автобуса им на летището в Бургас. Ливанската групировка "Хизбулла" бе посочена като отговорна за взрива.

По-рано днес излезе информация, че резултатите от българското и международното разследване сочат, че атентаторът е алжирец.

„В ход е досъдебно производство. Единственият, който може да разреши предоставянето на информация, това е наблюдаващият прокурор. Не искайте от мен в момента да влизаме в такъв разговор", отказа коментар по въпроса Йовчев.

По негово лично мнение „следата" все още води към връзка на атентатора с Ливан. „Какво ще можем в един съдебен процес да докажем, това вече е друг въпрос. Ако ме питате дали аз съм убеден в това – да, аз съм убеден", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай