Йончева нападна прокуратурата

Обвинението към мен е абсурдно, каза депутатката от БСП

Йончева нападна прокуратурата | StandartNews.com

Обвинението е абсурдно. Това написа журналистката депутат от БСП Елена Йончева във Фейсбук. Така тя отговори на прокуратурата, който преди няколко часа й повдигна обвинение за пране на пари. Тя нападна прокуратурата като я обвини, че се използва за сплашване.

ВИЖ ОЩЕ: Йончева с обвинение за пране на пари

Ето какво гласи постът й:
 
"Обвинението, че работейки в периода 2012-2014 г в Тв7 съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно. Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за войната в Сирия и действията на ислямистките организации в Алепо, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и началото на гражданската война. Филмите са излъчени, а техниката за тяхното заснемане и монтаж, както и за репортажите в пряк ефир, е налична.
Правителството и Б. Борисов започнаха да използуват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат тези, които показват как Шайката - тази организирана престъпна група, разграбва България. Това няма да ни спре".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай