Въртят търговия с наркотици в интернет, замесени са ученици

Пласирането на наркотиците се случва основно в интернет, твърдят от полицията

Въртят търговия с наркотици в интернет, замесени са ученици | StandartNews.com

Столичната полиция е засичала деца в шести клас да обсъждат в чат групи цени, дози и места за продажба на наркотици.

Това разказа пред БНР инспектор Петьо Петков от СДВР. Той уточни, че пласирането на дрога сред учениците вече става в затворени групи в интернет, където се комуникира с кодове.

Децата посягат първо към марихуаната, а след това и към синтетичните наркотици. Инспектор Петьо Петков от сектор “Наркотици“ на СДВР обяснява: “Лошото е, че марихуаната, която се предлага на нашия пазар е с по-силно активно вещество в повечето случаи. От синтетичните наркотици водещ  от няколко години е т.нар. “кристал“.

Пласирането на наркотиците се случва основно в интернет.

“Така наречените “кодирани пространства“, чатовете, са най-различни и се гони една анонимност при кореспонденцията. Има групи на класове, в които има чатове, не толкова за разпространение, колкото за обяснение – каква е цената, къде може да се намери, какъв е начинът и какво трябва да се каже“, посочва още Петков.

Полицията в София е засичала и затворена чат група на шестокласници, в която свободно са били обсъждани цените, качествата и грамажа на отделните видове наркотици. В групата освен шестокласниците е бил и младеж на 20 години, обяснява инспектор Петков.

В момента на пазара на наркотици в София цари хаос твърди още той: “Всеки по един или друг начин може да се сдобие с определени вещества, да ги надгради и да ги продаде за това, което се търси“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай