Външно с гореща новина за Пепи Еврото

Към момента Петьо Петров е издирван с Европейска заповед за арест

Външно с гореща новина за Пепи Еврото | StandartNews.com

Министерството на външните работи (МВнР) съобщи, че след отправено запитване от тях относно българския гражданин Петьо Петров поради огромния медиен интерес, е получен отговор, че от полицията е направена справка и в Дубай няма информация за такова лице.

"Предвид факта, че данните се отнасят конкретно за Дубай, МВнР изпрати нота с молба за допълнителна информация, дали лицето се намира в ОАЕ. В случай че бъде предоставен отговор, той би следвало да се отнася за всичките седем емирства. МВнР продължава да следи случая, като ще информира при нови данни", посочват от ведомството.

Към момента Петьо Петров, популярен още като Пепи Еврото, е издирван с Европейска заповед за арест, на базата на която е обявен за издирване в Шенгенската информационна система и по канала на Интерпол.

Информацията за издирването е видима за полицейските служители на държавите–членки на Шенген и Интерпол. В общодостъпната страница на Международната организация на Интерпол заповедта не е публикувана, съобщиха официално от МВР.

От няколко дни в публичното пространство се появиха слухове, че Петров е починал в Обединените арабски емирства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай