Влюбен удуши момиче и си пръсна мозъка

30-годишният Петър преследвал Ралица, отвлякъл я, преди да я убие

Влюбен удуши момиче и си пръсна мозъка | StandartNews.com

Монтана. Влюбен и най-вероятно психично болен мъж преследва, отвлече и удуши 19-годишно момиче. Минути по-късно след полицейска гонка край Монтана убиецът се гръмна с ловна пушка.

30-годишният Петър П. с прякор Циганчето от с. Смоляновци се влюбил в 19-годишната софиянка Ралица Ценова, която често идвала в селото при баба си. Заслепен от несподелената любов Петър започнал да я преследва. В последния месец и половина я проследи и в софийския кв. "Надежда", където живеем, разказа за "Стандарт" майката на момичето, Милена.

На 13 ноември Петър извикал Ралица и я отвлякъл. Водил я в нива край с. Волуяк. В продължение на 3 часа я държал с опряна ловна пушка в главата и я карал да му пристане и да заживеят заедно. Момичето успяло да го убеди да я пусне. След отвличането Ралица и семейството й потърсили помощ от МВР, като звъннали на тел. 112. Униформените от Второ РПУ измислили странен похват, за да хванат нападателя - карали Ралица да пуска SMS-и и да иска да се срещнат. А когато се видят, да звънне на полицията и да каже къде е. В понеделник, 25 ноември, Петър отново отвлякъл момичето около 23 ч. Почти 12 часа по-късно трупът й бил намерен от клошар край бл. 516. 3 дни МВР не съобщаваха за трагедията и не пускаха снимката на издирвания. Според майката най-вероятно, за да се опитат да го заловят. Петър бил открит близо до Видин. От там започнала и гонитба с полицаите, а Петър успял да направи на решето 4 патрулни коли. Накрая се застрелял в колата си, преди да бъде заловен.

"Най-вероятно е видял, че няма изход", коментираха криминалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай