Викачи по заведения в Слънчака замесени в хитра схема за дрога

За съпричастност към престъпления, свързани с търговия с наркотични вещества, са задържани петима мъже

Викачи по заведения в Слънчака замесени в хитра схема за дрога | StandartNews.com

Престъпна схема за пласиране на наркотици в Слънчев бряг с участието на т.нар. "викачи по заведенията" бе неутрализирана в резултат на полицейските действия на служители бургаската "Криминална полиция" служители от Районно управление - Несебър, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

При проведената специализирана полицейска операция в района до бийч бар "Викинг" за съпричастност към престъпления, свързани с търговия с наркотични вещества, са задържани петима мъже на възраст между 21 и 45 години от Нигерия, Руанда и Гана, постоянно пребиваващи в България. Спрямо един от тях е повдигнато обвинение, като предстои гледане на постоянната му мярка за задържане.

Намерени и иззети са: 16 найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество /кокаин/, около 40 гр. суха зелена тревна маса, реагираща на марихуана, и 35 таблетки, реагиращи на екстази, вещо укрити в тайник на плажа.

Схемата е следвала следни стъпки - първият "викач" уговарял клиента, като го е предавал на втори човек, а той на трети, водещ го тайника. Междувременно други двама са играли ролята на "съгледвачи", осигуряващи спокойствие по време на сделките.

До ареста се достигнало в резултат на търпеливо наблюдение и документиране на осъществяваната престъпна дейност от страна на полицейските служители.

Материалите по случая са докладвани в Окръжна Прокуратура - Бургас.

Работа по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и служители на сектор "Криминална полиция" при Районно управление - Несебър.

снимка ОДМВР Бургас

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай