Ветко Арабаджиев осъден за заграден тротоар

Общината в Пловдив чака издирваният бизнесмен да плати за безобразията до хотел "Марица"

Ветко Арабаджиев осъден за заграден тротоар | StandartNews.com

Фирмата на Ветко и Маринела Арабаджиеви е осъдена от Община Пловдив за това, че при строеж на новата сграда на хотел „Марица” не са платили таксата за ползването на тротоара, пише marica.bg. В момента бизнесменът и съпругата му са обявени за издирване заради повдигнати обвинения срещу тях за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

Зам.-кметът инж. Димитър Кацарски и шефът на дирекция „Общинска собственост” Мирослава Сукарева потвърдиха за задължението, но се затрудниха да кажат колко пари имат да внасят в градския бюджет от фамилията. С Арабаджиеви беше подписано споразумение за благоустрояване на тротоара и прилежащата площ, от което трябваше да се приспадне таксата, обясни Сукарева. 
Най-малко десет години тротоарите до строежа на екстравагантната сграда срещу панаира бяха заградени. Заради грандиозния обект, който и до днес не е завършен, а строители там не са се мяркали с години, много време беше затворено северното стълбище на пешеходния подлез на бул. „Цар Борис III Обединител”. За достъп служеше аварийна метална стълба. Едва през това лято, когато районната администрация на „Северен” предприе ремонт на подлеза, хората на Арабаджиеви са махнали ръждясалите ламарини от тротоара.  
„Дори се разбрахме с представителите на фирмата, че ще възстановят тротоара”, каза кметът на района инж. Ральо Ралев. Имало и обещание за фонтан. Но след като срещу Арабаджиеви се повдигна обвинение, а те самите се скрили, вече никой от фирмата не отговаря на обажданията от администрацията. 

Строителният обект е ограден с телена ограда, която на места вече пропада. Прилежащият терен е обрасъл с бурени. От северната страна на синята сграда, на ул. „Ибър”, ламарините продължават да заемат тротоара. До тях са наредени контейнери за смет. Улицата с нагънат паваж е еднопосочна и колите вървят в индийска нишка, защото и двете страни на тясното платно представляват паркинг. Отсрещният тротоар също не става за преминаване. Срещу недовършената „Марица”, на ъгъла на ул. „Ибър” и ул. „Хан Пресиян”, също е поставена ограда насред тротоара. Теренът е разчистен за строеж. Плочките са помлени. Оградните пана откъм ул. „Хан Пресиян” са сложени върху бетонни блокчета. За пешеходеца има пътека, широка две педи. Отсреща на същата улица се строи билдинг. И там тротоарът е окупиран, а пешеходците ги съветват да преминат на другия тротоар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай