Варненският убиец стрелял наред заради ревност

Още една потенциална жертва на стрелбата успяла да избяга

Варненският убиец стрелял наред заради ревност | StandartNews.com

Тройното убийство във Варна е било сигнализирано в полицията тази сутрин в 10.15 часа. Жертвите са двама мъже и едно момиче на 23 години. Телата са намерени в апартамент на първия етаж на жилищна кооперация на ул. "Македония" 105.

Живеещи в блока са чули няколко изстрела и веднага са подали сигнал до полицията.

Съседка разказа, че жилището, в което е станало тройното убийство, е наето от 41-на годишен норвежки гражданин. През целия ден районът беше отцепен, а полицията извършваше оглед.

БНТ публикува части от разговор с приятелката на единия от убитите. Според нея, причина за жестокото престъпление е ревност.

Апартаментът бил нает от български гражданин. При него често идвали приятелите му - чужденци. През последните дни там живеело и момичето - обект на ревност. То се криело от бившия си приятел, за когото по неофициална информация се предполага, че е извършител на престъплението.

"Живее два блока по-надолу. Той е гадже... тя го остави. Той буквално я заплашва, че ще я убие… беше луд. Записи имам от крещенето му, какви скандали е имало. Идва да я търси, да я бие, да я дърпа", каза приятелката на единия от убитите мъже.

Малко преди стрелбата в апартамента е имало четирима души - двама мъже и две жени. Когато стрелецът влиза в жилището, едното от момичетата успява да избяга.

Съседи заявиха, че са чули няколко изстрела и са подали сигнал на телефон 112. Те казаха, че в апартамента често са ставали шумни партита и се е налагало да търсят съдействие от полицията.

От Варненската окръжна прокуратура заявиха, че самоличността на убитите е установена. Те са двама мъже на 40 и 41 години и на 23-годишна жена.

Иззети са огнестрелно оръжие - газови, които са преправени на бойни, както и множество боеприпаси.

Единият от убитите е от Варна и е известен на полицията. Българският гражданин е криминално проявен, за хулиганство през 2004-та година.

Разследването продължава. Предстои да бъдат направени съдебно-медицинска и балистична експертиза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай