Вандали рушат в Благоевград, община и полиция безсилни

Вандали рушат в Благоевград, община и полиция безсилни | StandartNews.com

Благоевград. Пореден акт на вандализъм разследва полицията в Благоевград. Навръх полицейския празник в събота хулигани потрошиха скъп фитнес уред в новия парк срещу кампуса на студентите от Американския университет. Безобразието е извършено през нощта, само няколко дни след монтирането на 20 уреда в новия зелен оазис на града.

Фирмата изпълнител на проекта демонтира счупения уред, ще го възстанови и ще го постави на старото му място. Стотици левове, вложени в обновяването на парка, за да стане той приятно място за разходка и отдих на жители и гости на Благоевград, отидоха на вятъра. Фитнес уредът е изтръгнат от плочките.

"Новият вандалски набег е предизвикателство не само към органите на реда, но и към цялата благоевградска общественост. Ежегодно за възстановяване на щетите от хулиганските посегателства се отделят десетки хиляди левове от общинския бюджет. Това са парите на благоевградските данъкоплатци, затова с общи усилия, със засилената бдителност и непримиримостта на всички трябва да пресечем разрушителната стихия на вандалите", призоваха от кметството.

Общинското ръководствто апелира към гражданите, които имат информация за акта на вандализъм, да подадат сигнал на „горещия" телефон 073/ 88 44 34. Засега обаче хулиганите остават безнаказани.

Шефът на ОД МВР – Благоевград Васил Митов разпореди на полицейските патрули да засилят обхода на парковете в града и крайните квартали, за да спрат вандалските набези.

Преди 7 месеца неизвестни хулигани разбиха част от осветителните тела в градската градина в центъра на Благоевград. Дни по-рано бяха изпотрошени всички обществени тоалетни. Преди 1 година вандалски погром съсипа комплекса около православния кръст над Благоевград. Нанесени бяха не само сериозни материални щети върху общинската собственост, но бе поруган и най-светлият религиозен символ на Благоевград. Загубите бяха за десетки хиляди левове. Унищожени бяха осветителни тела, бордюри и капаци на водосточни шахти. Общината се принуди да назначи охрана на комплекс „Памет и вяра", за да спре вандалските прояви. Засега и кметството, и полицията са безсилни, за да разкрият извършителите на вандалските посегателства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай