Удариха наркобандата на Цеко

Седем с екзотични прякори в ареста, помагал им и 13-годишен

Удариха наркобандата на Цеко | StandartNews.com

София. Престъпна група, разпространявала наркотици на територията на София, разби при спецоперация столичната полиция. Задържани са организаторът, известен с прякора Цеко, основният му помагач и шестима дилъри.

Акцията е проведена след разследване на получена информация за бандата. Служителите на сектор "Наркотици" в отдел "Противодействие на криминалната престъпност" със съдействието на колегите им от Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) влезли в дирите на наркошайката, действала в кварталите „Люлин”, „Обеля” и „Надежда”. Така стигнали и до основните участници в организираната група. Лидерът се оказал 26-годишен софиянец, известен с прякора Цеко. Той е криминално проявен за кражби, грабеж, дрога и задигане на кола. Основен негов помагач бил 24-годишен мъж, регистриран в полицията за побой и хулиганство. Неговата роля била да зарежда дилърите и да събира парите от наркотиците. Придвижвал се "Ауди". Криминалистите стигнали и до установяването на самоличността на дилърите - шестима души на възраст от 17 до 29 години. Четиримата от тях са с прякори Жабата, Казановата, Гено и Ицак. Всички те са с богати криминални досиета. В престъпната си дейност са въвлекли дори 13-годишно момче, брат на Казановата. Останалите двама имали за задача  да съхранява наркотиците.

Криминалистите атакували бандата, след като научили за предстоящо зареждане с голямо количество амфетамин, което трябвало да се осъществи в дома на лидера. Там униформените забелязали приближаването на  автомобила на "дясната му ръка". В хода на предприетите полицейски действия той, Цеко и намиращият се в дома му друг член на бандата оказали яростна съпротива и опитали и да избягат. 

При извършените обиски в ползвани от тях жилища са откирити и иззети различни суми пари, мобилни телефони, дрога и цигари без бандерол.

На  адреса на Казанова пък, малко след покупка на марихуана, бил задържан и един от клиентите - 19-годишен младеж..

Седем от  групата са  задържани в полицията за 24 часа. Продължава издирването на последния участник, който до момента се укрива. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай