Удариха фирма за черен софтуер

Дружеството нанесло щети за над 150 хиляди лева

Удариха фирма за черен софтуер | StandartNews.com

София. Антимафиоти удариха дружество, което е използвало незаконно софтуерни продукти, съобщи МВР. По време на акция на сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” при Главна дирекция за борба с организираната престъпност /ГДБОП/ са проверени офисите на столичната фирма. Тя се занимавала с разработка на гама от професионални и полупрофесионални мултимедийни устройства, предназначени за многоканален запис, производство и маркетинг на иновативно дигитално аудио оборудване за музикалната и филмовата индустрия.

Иззети са 24 компютърни системи с нелицензирани специализирани софуерни продукти. Според експерти нанесените щети на компаниите, членки на Сдружението на издателите на бизнес софтуер, са на стойност за над 150 хиляди лева.

Установено е, че фирмата е изградила широка мрежа от дистрибутори на територията на страната и рекламирала дейността си посредством чуждестранни интернет сайтове, достъпни от цяла Европа.
По случая е образувано  досъдебно производство.

Статистиката сочи, че превантивните действия на антимафиотите, свързани с пиратството на територията на страната, са довели ограничаването му с над 40% за последните 12 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай