Удар срещу убиеца на Милен! Кой го готви

Ето го протеста на Апелативна прокуратура - София

Удар срещу убиеца на Милен! Кой го готви | StandartNews.com

Апелативна прокуратура-София внесе във Върховния касационен съд протест срещу потвърдената от втората съдебна инстанция присъда на Софийски градски съд спрямо Кристиан Николов, причинил смъртта на журналиста Милен Цветков в катастрофа през април 2020 г. в София.

На 04.03.2022 г. СГС постанови 9 г. лишаване от свобода за извършителя на престъплението, както и лишаване от правото му за управление на МПС за срок от 10 г. Съдът прие, че деянието е извършено по непредпазливост,а не при евентуален умисъл, както пледира прокуратурата, и наложи по-лекото предвидено в закона наказание.

Прокуратурата протестира присъдата и на 06.10.2022 г. в открито заседание на Апелативен съд-София, отново пледира срещу възприетата от съда форма на вина „по непредпазливост“, поиска преквалифицирането ѝ в„при евентуален умисъл“, както и увеличаване на размера на наложеното наказание на 15 г. лишаване от свобода.

На 05.12.2022 г. апелативните съдии потвърдиха изцяло присъдата на Софийския градски съд.Предстои Върховният касационен съд да насрочи разглеждане на внесенияпротест в съдебно заседание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай