Вторник,

Удар: Хванаха фалшиви 40 000 евро и $30 000

От: Стандарт -
221
Удар: Хванаха фалшиви 40 000 евро и $30 000
A
A
A

Хиляди фалшиви евро и долари бяха изловени през нощта при спецакция на СДВР и ГДБОП. Антимафиотите арестували трима души, а при обиските са намерени 40 000 евро-менте и 30 000 фалшиви долари.

В отдел „Икономически престъпления“ на СД на МВР е постъпил сигнал за лице, разпространяващо неистински парични знаци. Незабавно е бил сформиран екип, съвместно със служители от сектор „Кобра“ и ГД „Борба с организирана престъпност“. Около 1 ч. през нощта, в автосервиз в кв. „Горубляне“ в столицата, са били задържани две лица в момент на сделка. В лек автомобил м. „Мерцедес“, са били намерени 40 350 евро, 28 600 щатски долара и 20 паунда. Въпросните пари представляват неистински банкноти.

На място са били задържани Н.Й. (на 18 години), ползвал МПС, в което са били открити банкнотите, и М.Н. (на 32 години) - купувач. Било е установено още едно лице – двадесет и три годишният Х.Х., български гражданин с ливански произход, собственик на автомобила. По случая е било образувано досъдебно производство, което се води от Софийска градска прокуратура. Тримата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. От направена справка, към настоящия момент е известно, че Н.Й. и М.Н. са криминално проявени. Единият - за хулиганство и причиняване на телесна повреда, а другият – за измами, обсебвания и грабежи. Работата продължава с активни действия по разследването на извършеното престъпление.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com