Ученик стана сводник на чехкиня

Ученик стана сводник на чехкиня | StandartNews.com

Велико Търново. Ученик смени школската скамейката със сводничество. Великотърновските антимафиоти спасиха 20 годишна чехкиня от лапите на 18-годишен младеж, който я принуждавал насила да проституира. Криминално проявеният тийнейджър от горнооряховското село Янтра е задържан.

Полицаите действали след получена предварително информация от чешките власти за съпричастност на младежа към трафик и склоняване към проституция. На 6 ноември великотърновските антимафиоти проверили жилище в Янтра, в което открили чехкинята.

Според събраните данни от известно време той работел в Чехия, а в края на лятото се е прибрал в родния си дом, където довел и младото момиче. Не след дълго разкрил целта си и я пуснал на улицата. Държал я под контрол и насила я принуждавал да продава тялото си пари.

Младата жена била психически и физически малтретирана. След задържането на насилнника тя е настанена във великотърновската болница, а по-късно е предадена на служители от Комисия за защита жертви на трафик във Варна.

На задържания, който е криминално проявен за палеж, е повдигнато обвинение за трафик на лице с цел сексуална експлоатация и склоняване към проституция чрез принуда. Взета му е мярка за неотклонение „подписка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай