Събота,

Млад изверг погуби пенсионер за 20 лв.

От: Мартина Суботинова -
Млад изверг погуби пенсионер за 20 лв.
A
A
A

Задържаха 24 годишен мъж за убийство и грабеж - сума пари в размер на 20 лева и мобилен телефон, на 74 годишен пенсионер от с. Дъбово, Стара Загора.

Сигналът е получен на 5.12.2020 г., в 18,17 ч., в Районно управление на МВР - Казанлък от сина на И.Х. , който го намира мъртъв, паднал на земята до входната врата на къщата си, с кръв по лицето. Тялото на пострадалия е намерено пред остъкленото предверие, водещо към стаите на дома, като едно от стъклата на вратата е било счупено. 

При проведените първоначални действия по разследването е установено, че по тялото на И.Х. имало травматични увреждания и смъртта е настъпила вследствие на кръвозагуба. 

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Районно управление на МВР - Казанлък за умишлено убийство.

В рамките на 24 часа е установен евентуалния извършител на убийството – 24-годишният И.К., от с. Дъбово. Установено е, че престъпното деяние е извършено на 3.12.2020 г., и при същото са отнети чужди движими вещи - неустановена сума пари и мобилен апарат, с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като е употребена за това сила и грабежът е придружен с убийството на И.Х.

С оглед на събраните доказателства, на 7 декември 2020 г., И.К. е привлечен в качеството на обвиняем

За подобно тежко умишлено престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предвид факта, че съществува реална опасност И.К. да се укрие или да извърши друго престъпление, той е задържан с постановление на Окръжна прокуратура - Стара Загора за срок от 72 часа. В този срок предстои внасяне на искането в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение. „задържане под стража” спрямо него.

Подробности за случая бяха оповестени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора и ОД на МВР – Стара Загора.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички