Убиха жената на човек от ГЕРБ за 65 бона. Как реагира Борисов?

Двама мъже от Русе са привлечени към наказателна отговорност за убийството

Убиха жената на човек от ГЕРБ за 65 бона. Как реагира Борисов? | StandartNews.com

Двама мъже от Русе са привлечени към наказателна отговорност за убийството на собственичка на верига аптеки и съпруга на общински съветник от ГЕРБ в града. Мотивът им е грабеж, а откраднатата сума е 65 000 в лева и евро.

Това съобщи за bTV Георги Георгиев, окръжен прокурор на Русе, като уточни, че убитата жена е Еранохи Пехливанян.

Задържаните са обвинени за отвличане, за грабеж на пари в големи размери и за умишлено убийство с цел прикриване на други престъпления.

„Признават авторството си в извършването на тези престъпления. Задържани са от прокурор за срок от 72 часа и продължаваме да работим по случая. Мотивът им е користен – за пари. Общата стойност на предмета на престъплението грабеж по обвиненията засега е 65 хиляди лева, в банкноти от лева и евро“, съобщи той. 

По-голямата част от парите са открити у задържаните. 

Сигналът за изчезнала жена е подаден на 14 януари от близките й. Последната информация за нея е била от 11 януари, съобщиха от окръжната прокуратура в Русе за телевизията.

Тялото й е било открито в река Русенски Лом, разчленено.

Тази вечер, за да подкрепи семейството, в Русе пристигна и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той изказа съболезнованията си на съпруга на убитата жена и на сина им на Фейсбук страницата си.

„Съболезнования на Бедрос Пехливанян и сина му. Не сте сами! Бедо е един от хората, с които поставихме началото на ГЕРБ в Русе през 2008 г. Благодаря на полицаите и прокурорите, които стигнаха до извършителите на това тежко престъпление. Въпреки чегъртането и в МВР, има останали достойни полицаи“, пише Бойко Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай