Петък,

Убиха жената на човек от ГЕРБ за 65 бона. Как реагира Борисов?

От: Агенция Стандарт -
4280
Убиха жената на човек от ГЕРБ за 65 бона. Как реагира Борисов?
A
A
A

Двама мъже от Русе са привлечени към наказателна отговорност за убийството на собственичка на верига аптеки и съпруга на общински съветник от ГЕРБ в града. Мотивът им е грабеж, а откраднатата сума е 65 000 в лева и евро.

Това съобщи за bTV Георги Георгиев, окръжен прокурор на Русе, като уточни, че убитата жена е Еранохи Пехливанян.

Задържаните са обвинени за отвличане, за грабеж на пари в големи размери и за умишлено убийство с цел прикриване на други престъпления.

„Признават авторството си в извършването на тези престъпления. Задържани са от прокурор за срок от 72 часа и продължаваме да работим по случая. Мотивът им е користен – за пари. Общата стойност на предмета на престъплението грабеж по обвиненията засега е 65 хиляди лева, в банкноти от лева и евро“, съобщи той. 

По-голямата част от парите са открити у задържаните. 

Сигналът за изчезнала жена е подаден на 14 януари от близките й. Последната информация за нея е била от 11 януари, съобщиха от окръжната прокуратура в Русе за телевизията.

Тялото й е било открито в река Русенски Лом, разчленено.

Тази вечер, за да подкрепи семейството, в Русе пристигна и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той изказа съболезнованията си на съпруга на убитата жена и на сина им на Фейсбук страницата си.

„Съболезнования на Бедрос Пехливанян и сина му. Не сте сами! Бедо е един от хората, с които поставихме началото на ГЕРБ в Русе през 2008 г. Благодаря на полицаите и прокурорите, които стигнаха до извършителите на това тежко престъпление. Въпреки чегъртането и в МВР, има останали достойни полицаи“, пише Бойко Борисов. 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com