Четвъртък,

Убиецът на Милен Цветков остава в ареста

От: Мартина Суботинова -
Убиецът на Милен Цветков остава в ареста
A
A
A

Обвиненият за убийството на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов остава в ареста, съобщиха от САС.

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Снежана Душкова и членове Карамфила Тодорова и Иван Стойчев отказаха изменение на мярката „задържане под стража“ в по-лека.

Николов е подсъдим за умишлено причиняване на смърт при катастрофа след употреба на наркотични вещества на Цветков. Трагичният удар се случи преди 9 месеца на кръстовище.

Кристиан Николов е привлечен към наказателна отговорност за  умишлено предизвикана катастрофа след употреба на 3 вида наркотици, със скорост, значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

С определение от 20.01.2021 г. , което е окончателно и не подлежи на обжалване, магистратите от САС са потвърдили определението на СГС, като споделят мотивите на първоинстанционния съд.

В четвъртък ще се проведе разпоредително заседание по делото в Софийски градски съд.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички