Убиецът на Десислава се крил една седмица в Гърция

Хванах я за врата и нещо изпука, признал Светослав Каменов

Убиецът на Десислава се крил една седмица в Гърция | StandartNews.com

Бившият рейнджър Светослав Каменов, който е задържан за убийството на 40-годишната военнослужеща, Десислава Стоянова,  е избягал в Гърция след престъплението. Седмица по-късно обаче сам се е върнал и се скрил при бившата си жена в село Зверино. Това стана ясно по време на делото за мярката за неотклонение на Каменов. Според разследването и самопризнанията на Светосла убийството е станало на 29 ноември, а Каменов  бе заловен на 7 декември. Той е посочил на разследващите къде е скрил трупа в ракла под леглото в къщата му в Сопот. 42-годишният ветеран с три мисии в Ирак и Афганистън, при едната от които е ранен в атентата срещу българската база в Кербала, беше докаран в Окръжния съд в Пловдив под засилена охрана и окован във вериги. При въвеждането му се чуха коментари, че Каменов още е в добра форма и може да скърши врата не само на жена за секунди.

По думите на прокурора Петър Петров на 29 ноември Каменов и Стоянова се отправили към вилната зона на Сопот и влезли в едноетажна постройка, собственост на родителите на арестувания. До там ги превозил приятелят на Светльо Стоян Чопанов. След като ги оставил, си тръгнал. Рейнджърката и Каменов прекарали часове в къщата. Двамата се познавали от сержантското училище във Велико Търново, където той помагал на Десислава в обучението й. 

Във фаталната нощ Светослав и Десислава започнали да се разправят за фиата й, който тя му дало по-рано, за да го ремонтира. Той обаче го закарал в автоморга край Сопот, а на нея обяснил, че е пукнат двигателя. Уговорил се със собствениците да му платят 315 лева, но трябвало да предостави документите на колата. Десислава носела книжата и те са намерени в постройката в Сопот. В съдебната зала не стана ясно какво точно се е случило между двамата, което е довело до убийството.

Прокурорът Петров обясни, че причина за смъртта е висока шийна травма и прекъсване на гръбначния мозък. Пред свидетели Каменов обяснил, че хванал Десислава за врата, нещо изпукало, имало и кръв.

Според обвинителя на следващата сутрин - 30 ноември, Каменов посетил в София бившата си приятелка Вера Костова. Но след като се скарал с нея напуснал жилището и се насочил към Благоевградско. Пеша пресякъл зелената граница и се озовал в Гърция.

По неясни причини отказал да се крие в чужбина и на 7 декември се завърнал в България. Насочил се към Зверино, където живеят майка му и бившата му съпруга. Поискал от бившата си жена Надя Каменова да разговаря с брат й Ивайло Димитров, който е полицай. Трябвало да му каже нещо, но настоял да дойде сам. Двамата се разбрали да се срещнат в гориста местност. Димитров обаче предупредил двама свои колеги. Каменов обяснил, че е извършил убийство, а трупът прибрал в ракла под дивана, като забил две видии в седалката, за да не се отваря. Светослав посочил мястото на деянието, там бил открит и трупът.

"Искам по-лека мярка, домашен арест", заяви Каменов пред съда, но не пожела да говори в лична защита. Служебната му адвокатка заяви, че всички разпитани свидетели не са преки очевидци. Не било посочено между Каменов и рейнджърката да е имало сексуална връзка. Определението на окръжния съд подлежи на обжалване.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай