Убиец залага златото на жертвата си

Убиец залага златото на жертвата си | StandartNews.com

Исперих. 27-годишният Алпер Хасанов от исперихското село Йонково е убил бизнесдамата от Разград Румяна Генчева. 48 часа бяха достатъчни на разследващите, за да заловят престъпника.

Младият мвъж бил заклет комарджия и дължал пари на много хора. Живеел под наем в блока на Румяна. Във фаталния вторник Алпер се представил за клиент и поискал нейната фирма "Съни къмпани", която чисти офиси и домове, да спретне неговото жилище. Генчева отишла на оглед у съседа си, но вместо почистване, той й поискал 250 лева. Тя отказала и домакинът се нахвърлил да я души.

След като Румяна издъхнала в ръцете му, удушвачът свалил златните й накити и докато тялото изстивало в дома му, той притичал до заложната къща да осребри плячката. После купил найлонов чувал, натъпкал трупа в него и късно вечерта го подпалил в гора близко до Разград. Горски стражари видели пламъците и повикали огнеборците, които открили горящия труп.

Чувалът издал Алпер на разследващите.Диренете показало, че само един магазин в Разград продава найлонови кесии, еднакви с тази, в която е била опакована удушената жена. Така следите отвели до криминално проявения мъж, който вече е осъждан за грабеж.

Хасанов е задържан за 72 часа в ареста, а в събота съдът ще гледа мярката му за неотклонение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай