Убиец от Исперих не се призна за виновен

Убиец от Исперих не се призна за виновен | StandartNews.com

Разград. 21 годишният Танжу Сами от Исперих, обвинен за жестокото убийство на 19 годишната си съгражданка Надежда Минчева не се приза виновен за смъртта й.

Младежът, за когото прокуратурата твърди, че през април тази година е умъртвил по жесток начин бившата си приятелка, бе открит дни след смъртта й да се крие в изоставена къща край града. Разследването показа, че той е последният, с когото тя е била жива. Обвинението счита, че Танжу извикал на разговор бившата си приятелка, отвел я в гората, убил я и я заровил в лисича дупка, а ямата покрил с клони и шума.

По искане на защитата процесът срещу Танжу ще се гледа по съкратената процедура. Ще бъдат разпитани единствено медиците, изготвилви съдебните експертизи, стана ясно на първото заседание на съда, състояло се в четвъртък.

Това е вторият процес за убийство на млада жена, състоял се в Разград през октомври. Миналата седмица пак по съкратената процедура 27 годишният Алпер Хюсеин, убил бизнесдамата Румяна генчева, изголи тялото й и продал накитите й м в заложна каща бе осъден за часова на 25 години затвор, защото призна вината си.

Близките и на двете жертви се събраха на мълчалив протест пред съдебната палата в Разград, с настояване убийците да бъдат наказани сурово. Делото срещу Танжи е пренасрочено за края на ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай