Цветанов отряза проститутките

Докато съм в политиката, няма да има закон, отсече той

Цветанов отряза проститутките | StandartNews.com

София. Категорично против узаконяването на проституцията в България е вътрешният министър Цветан Цветанов. „Докато аз съм в политиката, никога по никакъв повод няма да съдействам за приемането на такъв закон", отсече той.

Не веднъж жриците на любовта са обявявали "за" легализация на тяхната професия. През лятото на миналата година дори част от столичните проститутки се преместиха от Околовръстното шосе в центъра на града,  за да протестират. Тогава те  поискаха улица на червените фенери в София, легализация на професията им и по-добри условия на труд.

МВР-шефът и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора Цветан Цветанов изнесе публична лекция на тема „Трафик на хора” в Нов български университет.

В нея той обясни, че в немалко от случаите момичета, които предлагат платена любов дори не усещат в какво са въвлечени в началния етап. "Те дори нямат смелостта да се противопоставят на това, което се нарича сексуална експлоатация”, коментира Цветанов.

"Важно е българските граждани да подават информация на съответните органи, за да подпомогнат дейността им, и да бъдат локализирани и установени момичета - жертва на трафика. Това е основният акцент на националната комисия и това, което успяхме да направим през последните години, е да се повиши броят на установените жертви на трафика на хора", коментира още Цветанов.

Той допълни, че през 2008 - 2009 г. установени жертви са около 250, но през последните години този брой се увеличава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай