Неделя,

Ценко Чоков пак на съд

От: Стандарт -
Ценко Чоков пак на съд
A
A
A

Бившият кмет на врачанското село Галиче отново се изправя пред съда. Този път обвинението срещу него е за документна измама. Районната прокуратура в Бяла Слатина вече е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт. Според прокуратурата от 5 март 2012 до 16 декември 2013 г. Чоков като кмет на Галиче е съставил официални документи с невярно съдържание.
Сред тях имало пълномощни, различни декларации по Данъчно-осигурителния кодекс и по Закона за нотариусите и нотариалната дейност. Като упълномощители и декларатори в тях фигурирали трите имена и подписите на 14 души от различни населени места в страната.
С действията си Чоков целял тези документи да бъдат използвани като доказателство за посочените в тях обстоятелства.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Срещу Чоков, който в момента е в ареста, се води и друго дело. По него той е подсъдим като лидер на престъпна група за палежи, рекет и побой. Апелативният спецсъд го осъди на четири години и половина затвор. Сега предстои делото да бъде насрочено в апелативния спецсъд.

Бившият кмет беше пуснат под домашен арест, тъй като се явяваше в съда с патерици и твърдеше, че не може да ходи. Пуснат у дома обаче Чоков бе заснет как пирува в столично заведение. Това стана причина съдът да го върне обратно в килията.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички