Трето РУ в Пловдив - 500 кг. дрога, отвличане и патрони

Самуил Хаджиев може да лежи до 8 години в затвора

Трето РУ в Пловдив - 500 кг. дрога, отвличане и патрони | StandartNews.com

Началникът на Трето районно в Пловдив Самуил Хаджиев и негов подчинен ще бъдат изправени пред съда. Окръжната прокуратура вече им повдигна обвинения  и задържа техни съучастници за престъпления, свързани с дрога, престъпления против правосъдието и отвличане. 

Това съобщава местният сайт Марица.

Хаджиев и неговия подчинен са извършили действия по приготовление да придобият около 500 кг марихуана, от обект на фирма в село Болярци, която я произвежда и изнася за медицински цели. Двамата са се възползвали от служебното си положение.

Самуил Хаджиев е обвинен и за това, че на 31 март в Пловдив, е склонил длъжностно лице от разследващите органи от Трето районно да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването.

Срещу началника на Трето районно е повдигнато обвинение и за това, че на 19 май тази година в Кричим е държал в колата си 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона. 

По същото досъдебно производство като обвиняеми за отвличане са привлечени полицейският служител от Трето районно А.К., както и Д.Д. и С.И., които не са униформени, за това, че в съучастие са отвлекли 28-годишен мъж и е проявена особена жестокост към него. Според разследването, отвличането е свързано с наркотици. 

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за обвиняемите А.К., Д.Д. и С.И., е това за отвличане, което е  от 10 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор.  

Началникът на Трето районно пък може да лежи от 3 до 8 години в затвора. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай