Трети кмет под прокурорски прицел (ОБНОВЕНА)

Икономическа полиция и обвинители влязоха в община Стрелча

Трети кмет под прокурорски прицел (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com
  • Икономическа полиция и обвинители влязоха в община  Стрелча

Икономическа полиция влезе в община Стрелча. Полицията и прокуратурата извършват претърсване и изземване на територията на кметството, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Пламен Пантов.

По неофициална информация спец операция е свързана с няколко сигнала за проекти, реализирани в общината.

По информация на Нова тв властите проверяват кмета на Стрелча Стойно Чачов за съставяне на документи с невярно съдържание. Според източници на Нова през 2016 година, когато встъпва на длъжност, Стойно Чачов е накарал цялата общинска администрация да попълни молби за напускане и да ги подпише, без обаче да има вписана дата. Преди дни между Чачов и главния инженер са имали скандал помежду си и служителят е освободен точно с такава заповед.
От МВР отказват коментар по случая.

Това е третата община, която попада под прицела на прокуратурата само за два дни. Вчера стана ясно, че кметът на Созопол Панайот Рейзи е обвинен за присвояване в особено големи размери - над 2 млн. лв.

Червената кметица на Златица - Магдалена Иванова, също бе обвинена вчера за документно престъпление и длъжностно присвояване в особено големи размери - над 1 милион лева.

Стойно Чачов (АБВ) спечели изборите през 2015 г., побеждавайки червения Иван Евстатиев. Чачов влезе в светските хроники, след като през 2016 г. взе за жена Мисис Баба Дони Василева.
Двойката се венча на романтичен плаж в Слънчев бряг. Дони бе в тъмносиня рокля и венец на главата в същия цвят. В тон със съпругата си и морето и Чачов също бе в синьо. На стилната церемония присъстваха само най-близките на семейството.
Най-голямата изненада за младоженците обаче дойде от кумовете им, които пристигнаха от САЩ с частния си самолет за сватбата. Те подариха на младоженците почивката в Санторини. Четиримата зарязаха гостите да се забавляват на сватбата без Дони и Стойно и отлетяха за острова.
Според сайта "Хай Клуб" година по-рано Дони получила романтичното предложение за брак от кмета на Стрелча с ултраскъп диамантен пръстен.
Мисис Баба се прочу освен с короната си, и с участието в риалити формата "Фермата". Дони е бивша изгора на Вальо Топлото. Спомените й от бившия шеф на "Топлофикация" не са никак приятни.

Предишният кмет на община Стрелча - Иван Евстатиев, пък се осъден на 4 години затвор за изнасилване на непълнолетната Ирена Белухова в хотел в града. През август миналата година Евстатиев бе предсрочно пуснат за добро поведение. Остатъкът от присъдата му - 1 година, 2 месеца и 2 дни, бе заменен с пробация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай