Тормоз! Какво направи граничен полицай на семейството си

Какво решение взима прокуратурата

Тормоз! Какво направи граничен полицай на семейството си | StandartNews.com

Нов тежък случай на домашно насилие у нас.

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Атанас Н. за причиняване на телесна повреда и закани с убийство към бившата си жена, предава struma.com.

Мъжът упражнявал системно физическо и психическо насилие спрямо съпругата си. То се изразявало в нанасяне на удари в различни части на тялото й и душене, отправяне на заплахи и обиди спрямо нея. Причина за проявената агресия била ревността, която обвиняемият изпитвал към нея.

Двамата имали брак от 2011 г. и две дъщери, с които живеели в село Ново Делчево до Сандански. Драстичният случай е от 27 юли 2020 г., когато полицаят и семейството му били поставени под задължителна карантина, тъй като жената се заразила с COVID–19. Той се ядосал, обвинявал я за случилото се, викал и я обиждал, след което ѝ нанесъл побой в присъствието на двете им малолетни деца, които плачели.

Жената решила да напусне семейното жилище и на 11 август се преместила в Благоевград. Няколко дни по-късно мъжът ѝ се обадил и я заплашил, а тя се свързала с „Асоциация Анимус“ и с адвокат.

По нейна молба съдът в Благоевград ѝ издал заповед за незабавна защита, а впоследствие била одобрена спогодба за родителските права върху децата от майката, определена била месечна издръжка и режим на лични контакти с бащата.

След раздялата обаче полицаят продължил с психическото насилие над жената, като я обиждал и отправял различни закани при срещите им.

При една от срещите му с децата пред общината в Благоевград и в присъствие на представители на отдел „Закрила на детето“, полицаят отново заплашил жената, влязъл в конфликт и със социалните работници, заканил се да убие и сестрата на съпругата си, която била свидетелка на срещата им.

След подаден сигнал за случилото се започнало и разследването. От прокуратурата подчертаха, че обвиняемият системно е тормозил жена си и е упражнявал насилие над нея. Семейството се развежда. По време на едно от съдебните заседания полицаят налетя на съдебни охранители, след заяждане със съдията по делото. Наложи се да го изведат с белезници от съда в Благоевград 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай