Стреляха по авер на Брендо

Стреляха по авер на Брендо | StandartNews.com

София. 44 годишният Георги Семерджиев - Жоро Шопа беше прострелян около 1,20 ч. в нощта срещу събота. Инцидентът е станал близо до хотел Хемус, предаде БНР.

За Семерджиев се знае, че е близък до Евелин Банев - Брендо, а преди време бил негов гард. По информация от полицията стрелецът е бил един, а униформените вече го издирват.

Жоро Шопа няма криминални регистрации. След преглед лекарите са го освободили за домашно лечение.

През март Софийският апелативен съд освободи сочения за кокаинов крал на Европа Евелин Банев-Брендо под домашен арест. Решението за освобождаването му дойде след настояване на защитата и след като магистратите прецениха, че няма опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление. Сред мотивите на съда бе и фактът, че до момента Брендо винаги се е явявал на заседанията и има известен по делото адрес, където може да изтърпява режима на наказание и да бъде призоваван за делата му в съда.

Банев бе задържан през 2012 година в рамките на международната операция "Кокаинови крале". Той е осъден на 20 години лишаване от свобода в Италия по обвинение за трафик на 40 тона кокаин от Латинска Америка за Европа. Междувременно у нас получи 7 години и половина присъда от Софийския градски съд за пране на пари. Процес за трафик на наркотици тече и в Румъния като на няколко пъти румънските власти настояваха за екстрадирането на Брендо в Букурещ, но от българска страна им бе отказано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай