Сряда,

Стоян Зайков се гръмнал обграден от полиция

От: Редактори, кадри БНТ и бТВ -
482
Стоян Зайков се гръмнал обграден от полиция
A
A
A

Както „Стандарт“ съобщи издирваният за две убийства беглец от Костенец Стоян Зайков се е самоубил. По-късно стана ясно, че той е посегнал успешно на живота си след като е бил блокиран от полицейски части.

Зайков е бил засечен в района на Долна Баня. При полицейска операция е бил обграден от служители на няколко поделения на МВР. При опит да бъде задържан е открил огън по полицаите. Те са отговорили с предупредителна стрелба, според инструкциите. Чул се е изстрел, с който най-вероятно Зайков е отнел живота си. Това съобщи на извънреден брифинг късно снощи вътрешният министър Младен Маринов.

Няма пострадали униформени при престрелката. Вътрешният министър обясни, че е разговарял със служителите и според тях изстрелите, които са произвели те, не са били по негова посока.

В акцията са участвали екипи на Гранична полиция, СОБТ, КОБРА и други. В момента на място се очакваше да дойде група за извършване на оглед, случаят ще се поеме от следовател.

Вътрешният министър каза още, че в двадесетдневната операция по издирването на Стоян Зайков са били използвани абсолютно всички технически средства и нововъдения, сред тях и над 70 фотокапана.

Трябва да се изчакат  и резултатите от множеството назначени експертизи, допълни Маринов, като отбеляза, че към този момент няма данни някой да е помагал на Зайков.

"Имаше информация, че се укрива в гората, следите, които намирахме, бяха на различни места, свивахме обръча към него, разсейвахме го. Трябва да установим къде е бил, какво е правил, дали е имал помагач, засега няма такива данни. Сигурни сме, че през цялото време е бил в района. Доказателствата са, че е извършил второто убийство. Хората, изведени от Костенец, ще могат да се върнат спокойно", обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички