Маса книжки на гамени на пътя отнети по празниците

330 шофьорски книжки отнеха катаджиите по време на акцията

Маса книжки на гамени на пътя отнети по празниците | StandartNews.com

330 шофьорски книжки отнеха катаджиите по време на акцията, свързана с усиления трафик по време на празничните и почивни дни. От 23 декември до този момент са регистрирани над 12 хил. нарушения, съобщи инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция на брифинг.

През тези 4 дни полицаите са регистрирали и 2 фрапиращи случая на превишена скорост в Пловдив. Водачи, летящи на пътя с 189 км./ч. и 171 км./ч. ще получат солени глоби, както и отнемане на свидетелството за управление.

Друг фрапиращ случай в същия град е на 56-годишен столичанин, спипан зад волана с 3,16 промила алкохол в кръвта навръх Бъдни вечер. В момента срещу него се води досъдебно производство, тъй като е шофирал с концентрация над 1,2 на хиляда, което според Наказателния кодекс е престъпление.

През тази година се наблюдава спад на тежките катастрофи през почивните дни, в сравнение със същия период миналата година. През 2020 г. те са 230, а през 2019 г. са били 272.

В момента трафикът е спокоен, не се забелязва струпване на автомобили. Изключително натоварен е бил обаче на 23 декември, а по-интензивно движение се очаква на 31 декември и 3 януари, съобщиха от КАТ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай