Среднощна схватка: Крадци на метали се биха с полицаи

Единият от униформените е пострадал тежко

Среднощна схватка: Крадци на метали се биха с полицаи | StandartNews.com

Среднощна схватка се разигра в Лом. 

Трима престъпници, двама от които рецидивисти, са в ареста на районното управление след екшън с местни полицаи, единия от които е пострадал тежко, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана.

Около час и половина след полунощ на 7 юли в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност служители на РУ-Лом засекли група мъже, извършващи кражба на метални профили от производствена база на завод в крайдунавския град.

Униформените направили опит за задържане на извършителите, но те отказали да изпълнят издадените им устни разпореждания. Престъпниците оказали яростна съпротива, качили се в лека кола и потеглили. При оттеглянето си с автомобила повлекли униформен, който направил опит да задържи шофьора през отворения прозорец.

На полицейския служител е причинена лека телесна повреда. Впоследствие извършителите изоставили автомобила и избягали през коритото на река Лом. По-късно те са заловени при последвалото издирване. И тримата крадци  са жители на Лом, като двама от тях са рецидивисти. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай