Спипаха 4-ма престъпници при акция в Мраморен

Спипаха 4-ма престъпници при акция в Мраморен | StandartNews.com

Четирима мъже са задържани при масирана полицейска акция в района на врачанското село Мраморен

Полицейско куче е открило шофьора на отказалия да спре за проверка автомобил „Опел" Корса в необитаема къща в селото, а останалите трима бандити са заловени в гората. Всичките арестувани са с присъди.

Сред тях има и човек, обявен за общодържавно издирване, заради влязла в сила 20-годишна присъда за убийство, съобщи tribali.info. Компанията е празнувала цяла нощ в София. Проверката с дрегер на шофьора е установила 1.24 промила алкохол в кръвта му. При ареста в тях са открити шило и нож, а в момента се претърсва гората за пистолета, с който е стреляно.

По-късно шефът на полицията в града Иво Манчев отрече появилата се информация, че това са избягали затворници, информира konkurent.bg

Всичко започнало два часа по-рано, когато на изхода на Враца - при „Орбита", в посока Козлодуй, дежурен автопатрул се опитал да спре лек автомобил „Опел Корса" с 4 човека в нея. Колата обаче подминала поста и започнало бясно преследванe. Две патрулки се опитали да го засекат, но от другия автомобил, който е с варненска регистрация, започнали да стрелят по тях и пътните полицаи предпочели да не рискуват, а да го преследват от дистанция.

Още при Мраморен, което е най-близкото населено място, бегълците опитали да се скрият, влезли в селото и скочили в движение от колата, която паднала в реката.

Катаджиите се опитали да ги задържат, но мъжете отново открили огън по тях и избягали в близката гора. Светкавично са били вдигнати под тревога специалните сили на врачанската дирекция на МВР, които вече получиха заповед да влязат в гората готови за стрелба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай