Спец разкри как крадат документи в спецслужбите ни

У служител на Държавната агенция за разузнаване са намерени документи, съдържащи държавна тайна

Спец разкри как крадат документи в спецслужбите ни | StandartNews.com

Документи с класифицирана информация се изнасят от спецслужбите безпроблемно, защото никой не проверява, обяви бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов в интервю за бТВ.

Той коментира разкриването на служител на Държавната агенция за разузнаване, в чийто дом са били намерени документи, съдържащи държавна тайна.

"От спецслужбите се изнасят документи, за да се работи вкъщи при някаква спешна нужда, което е нарушение на инструкциите и това води до уволнение. Слагаш си документите в чантата и излизаш, никой не те проверява, освен ако няма сигнал. В нашите служби информационните системи не са достатъчно качествени, може да се сваля информация на флашка, а документите обикновено са на хартия с печати", твърди Радулов.

Той предположи, че служителят на разузнаването може да е бил следен и наблюдаван как продава информация, за да се стигне до обвиняването му. "Наказанието за незаконно притежаване на документи с класифицирана информация и за шпионаж са различни", каза още Радулов.

Той коментира и действията на укриващия се в ОАЕ хазартен бос Васил Божков, срещу когото има 18 обвинения. "Божков не е лишен от чувство за ирония, той знае, че не може да оглави политически проект. Ако имаше такава идея, нямаше да я огласи в публичното пространство", каза Радулов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай