Смразяващи подробности за убитото бебе на 2 месеца

Сигнали срещу семейството са били подавани още през 2018 г.

Смразяващи подробности за убитото бебе на 2 месеца | StandartNews.com

Смразяващи кръвта подробности излязоха за убийството на двумесечното бебе в старозагорското село Хрищени. Оказа се, че сигнали срещу семейството са били подавани още през 2018 г.

Припомняме, че на 31 август през нощта, мъртво пияният 31-годишен Ганчо И. Христов смаза с юмруци сина си, който е само на 2 месеца, защото плачел и му пречел да спи. Мъжът, който наскоро излязъл от затвора след поредната си присъда, е задържан, като по информация на bTV двамата с жена му първоначално се опитали да прикрият убийството.

Семейството има още четири деца.

В официален отговор от Агенция Социално подпомагане и отдел Закрила на детето е посочено, че първите сигнали за нередности са подадени още през 2018 г. Тогава била направена проверка, но не са открити нередности.

През 2020 г. майката декларирала, че няма условия да гледа децата, защото биологичният им баща е в затвора, а тогавашният й съжител не желаел да се грижи за тях. Тогава жената не разполагала с жилище, в което да отглежда децата и те били отведени от институциите.

По-късно две от децата били върнати в семейството, като родителите им били включени в програми на общността, посещавали и курсове за подобряване на родителския капацитет.

За случилото се с новороденото момченце от Закрила на детето научават в деня на убийството. Дотогава социалните не са имали сигнали за насилие.

Повдигнатото обвинение е за престъпление по чл.116, т.3, т.4 и т.12 от НК. Ако бъде доказано, Ганчо ще получи доживотна или минимум 20-годишна присъда при строг режим на изтърпяване. Очаква се в днес съдът да се произнесе по поисканата постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Ужасното престъпление е извършено около полунощ на 31 август, когато вбесеният от плача на синчето си Ганчо първо набил майката, с която живеел на съпружески начала, а след това стоварил юмруци и върху телцето на бебето. Минути по-късно мъртво пияния „баща“ заспал на кревата и дори не обърнал внимание на пристигналите след обаждането на телефон 112 спешни медици. Те обаче само констатирали смъртта на пеленачето и уведомили Първо РУ „Полиция“ в Стара Загора за трагедията, предаде „Монитор”.

Жителите на Хрищени са потресени от случилото се. По думите им Ганчо от дете „попипвал“ и от младини станал любител на чашката. След поредното му влизане и излизане от затвора хората решили, че се е „вразумил“, след раждането на момченцето в махалата имало голямо празненство.

„Това е изрод, за такъв няма нужда от съд, да ни го дадат на нас да го съдим!“, коментираха близки на почернената майка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай