Сляпа жена и дъщеря й скочиха от 7-и етаж

Трагедията станала в Стара Загора

Сляпа жена и дъщеря й скочиха от 7-и етаж | StandartNews.com

Две старозагорки-ослепяла преди време- 63-годишна жена и грижещата се за нея 45-годишна дъщеря, загинаха след скок от прозореца на седмия етаж в блок 22 на квартал „Три чучура север“.

Трагичният инцидент с Пенка и Велина Христови е станал около 13,30 часа в четвъртък. За случилото се пред очите му разказало 8-годишно момченце от съседната махала "Лозенец", което играело зад блока. Телата на жените паднали буквално на метри от него. Детето говорело несвързано и само ръкомахала уплашено ръце пред купувачите в близкия магазин.

Съседи в панелката разказват, че родената в опанското село Средец леля Пенка обитавала семеен апартамент на 7-ия етаж, заедно с нея била и дъщеря и Велинка, която от известно време се водела като социален асистент на сляпата си майка. Обстановката в апартамента е меко казано мизерна.

Свалени са били тапетите, двете жени са спели върху свалена от пантите врата, отоплявали са се с печка от типа „циганска любов“ като наместо дърва и въглища ползвали стари вестници. Преди да скочат от прозореца, жертвите оставили личните си документи и около 320 лева, заедно с бележка, че 200 лева са за еленергията от предходния месец.

Съпругата на домоуправителя също не знае подробности за майката и дъщерята, споделя, че Пенка имала още една щерка, но тя останала при бившия съпруг и от години не я били виждали да идва в квартала.

Образувано е досъдебно производство по член 127 от НК за евентуално склоняване към самоубийство, лаконично съобщиха от ОД на МВР – Стара Загора

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай