След убийството на психолога: Полицай заплаши съсед с оръжие

До ескалацията на напрежението се стига след години на живот в страх

След убийството на психолога: Полицай заплаши съсед с оръжие | StandartNews.com

Нов случай на полицай, заплашил съседите си с пистолет. До ескалацията на напрежението се стига след години на живот в страх. След последния случай - служителят на реда е отстранен.

Последната опасна ситуация е отпреди 3 дни, когато заради забележка служителят на реда вади пистолет, насочва го към свой съсед и го заплашва с убийство. За случая е подаден сигнал на телефон 112. За всичко това разказват за bTV хора в квартала.

„Все пак това е човек с оръжие. Ние не знаем дали е прегледан психически, дали като ги приемат на работа - имат някаква база за избор на тези хора“, споделя единственият съсед, съгласил се да разкаже публично за случилото се.

От години той живее в близост до улица „Монтевидео“ в София. Един от съседите му е мъж на име Венцислав Мазнев.

Той не е особено контактен, казват живеещите в района. През последните месеци са го виждали предимно на улицата с униформа и резачка в ръка. 

На 12 февруари около 10:30 ч. мъж, който живее в района, прави забележка на Венцислав за отрязано дърво. Тогава Венцислав вади пистолет, зарежда го и го насочва към съседа си.

„И му казва, че ще го гръмне и го пита какво прави там“, казват съседи.

От МВР потвърдиха, че в случая е замесен техен служител, който работи в столичното 6-то районно управление. И допълниха, че веднага е отстранен от длъжност, започната е дисциплинарна проверка и му е отнето служебното оръжие.

По думите на живеещите в района униформеният Венцислав Мазнев не за първи път проявява агресия. Преди няколко месеца заплашил 19-годишно момче.

„Той е опасен, може да ви застреля. Той си е полицай, ама от ония полицаи.Вадил е оръжие на други хора и е стрелял. На много хора“, обясниха съседи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай