Скандален общинар заплашва с убийство! Какво се случва

Сигналът е подаден от 53-годишен жител на село Виноградец

Скандален общинар заплашва с убийство! Какво се случва | StandartNews.com

Скандален наш общинар отново отвори работа на полицията.

Бившият председател на общинския съвет в община Септември Лазар Влайков отново е арестуван заради закана за убийство към негов съселянин от Виноградец и неговото семейство в присъствието и на други хора. Сигнал за случилото се бил подаден вчера следобед в РУ-Септември. В момента на скандала, Влайков е бил въоръжен с хладно оръжие, пише dcnews.bg.

Сигналът е подаден от 53-годишен жител на село Виноградец, след като около 16 часа вчера бил пресрещнат от 49-годишния Лазар Влайков, който носел под дрехата си нож. Между двамата се стигнало до спречкване, като скандала започнал Влайков. Той започнал да обижда и да ругае по-възрастния мъж, както и да му отправя заплахи за живота и здравето му. Според свидетелските показания Лазар Влайков бил видимо в нетрезво състояние.

Веднага след подаването на сигнала Влайков е бил задържан за 24 часа в ареста на РУ-Септември, а спрямо него е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че преди два месеца той също бе арестуван за хулиганство. Тогава поводът бе скандал в местно заведение, провокиран от сина на Влайков Николас, който с неговия приятел Йордан Халачев – Розата се държали агресивно към останалите посетители, включително и към деца. Единият от родителите реагирал, заради което на следващия ден бил пребит от Влайков и Халачев.

Името на Лазар Влайков нашумя преди години, когато с негов пистолет бе застрелян местен ресторантьор, заради което бе осъден на 4 години затвор, но заради добро поведение, бе предсрочно освободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай