Бомба! Свързаха Nexo с терористични организации

Иван Гешев с разкрития на изслушване в парламентарната правната комисия

Бомба! Свързаха Nexo с терористични организации | StandartNews.com

"Категорично са разкрити директни трансакции от руски фирми към криптобанката NEXO, както и има сведения за координация между NEXO и ирански терористични организации".

Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на изслушване в парламентарната правната комисия в парламента, предава БГНЕС.

Гешев уточни, че в България няма закон за лобизма и няма възможност за проследяване.

"Аз съм сигурен, че един такъв закон ще доведе до успех, но ние нямаме право на такова разследване", заяви Гешев в отговор на депутатски въпрос относно случая "Nexo" и финансирането на "Демократична България" от служители на криптобанката.

"Имам доста подробна информация, предполагам в една конкретна медия ще излезе повече информация, знаете че има редица нередности по отношение на криптобанката, след като направим нужното проучване, ще дадем информация", поясни Гешев.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев с нови разкрития за Nexo

По отношение на Шенген главният прокурор уточни, че има яснота, че техническите изисквания отдавна са изпълнени: "Сега спекулацията за ролята на главния прокурор е ненужна".

"Понеже казахте, че съм заплаха за ООН и ЕС, то аз искам да кажа, че нямам право да изказвам лично мнение, това се отнася и за всички политически фигури – това, което казвате са тотално лични мнения", заяви главният прокурор, като се обърна към Бойко Рашков от "Продължаваме промяната".

"Трябва да вървим напред, да сме лоялни партньори на европейските институции, а не да се връщаме към практики, познати по време на комунизма", добави Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай