Шофьорка на такси обрала болна майка с бебе

Шофьорката е отмъкнала чантата с парите, документите и телефонът на клиентката й

Шофьорка на такси обрала болна майка с бебе | StandartNews.com

За нагла кражба в таксиметров автомобил съобщава Нова телевизия. Шофьорка на такси ограби клиентка, болна от множествена склероза, докато е пътувала с бебето си към болницата.

Шофьорката е отмъкнала чантата, в която са били  парите, документите и телефонът на клиентката й. След това, с помощта на съучастничка, източила и парите от дебитната карта, с които жената трябвало да изхранва бебето си през следващите две седмици.

Задържани са две жени – таксиметровата шофьорка и нейна приятелка, която е изтеглила парите от дебитната карта на жената.

„В същия ден, тъй като бях сама, тръгнах с бебето си от кв. „Левски” към Първа градска болница. Видях до един блок спряло такси и реших да се придвижа с него. Попитах шофьорката дали е свободна. Тя каза че не е на работа, но чака нейна приятелка. Питах я дали може да ме закара. Тя каза, че ще си свърши нейната работа и след това ще ме закара”, разказа Благовеста Найденова - жертва на кражба.

„Качих се в колата. Тя качи в багажника количката, аз прегърнах бебето. До мен беше чантата ми с всичко в нея – документи, ключове, пари. Когато стигнах, шофьорката се обърна към мен и ми каза колко дължа. Отворих чантата, взех си портмонето. В него имаше около 10 лв. в брой. Тя се загледа в него. Изчака да й платя. След това излезе, за да изкара количката от багажника”, каза още тя.

„Излязох от колата и държейки бебето, оставих вратата отворена. Тя остави количката до багажника. Отидох до нея, сложих бебето. Обърнах се, за да се върна за чантата. В този момент тя се качи в колата, затвори вратите и потегли с чантата ми”, разказа Найденова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай