Четвъртък,

Шефът на КАТ-Казанлък се е самоубил

От: Редактори, снимка Нова телевизия -
A
A
A

Издирваният от два дни началник на Пътната полиция в Казанлък се е самоубил със служебното си оръжие, съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, който ръководи следствените действия.

Тялото на Тодор Николов беше открито днес по обед в ненаселена местност между казанлъшките села Бузовград и Горно Черковище.

Безжизненото тяло е открито от казанлъшки полицай в следобедните часове. В личната кола на Тодор Николов са открити и трите му мобилни телефона – изключени. Следствените действия ще приключат до час, съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

„Това, което имаме като обективни данни е, че става въпрос за самоубийство. Очевидно е с дясна ръка се е прострелял в слепоочието. Има и изходна рана от друга страна на главата на слепоочието. Куршумът е пробил стъклото на вратата и е излязъл. Със сигурност това е служебното ми оръжие“, каза той.

Село Бузовград е в шок от новината са смъртта му. Кметът му Михаил Янушев определи покойния Тодор Николов като добър човек: "Това е наистина голяма трагедия и това, което в момента разбрах, че се е случило. Беше човек харизматичен, който би помогнал на всеки един и е помагал и в същото време беше голям професионалист в своята работа".

По-рано днес директорът на полицията в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев отхвърли версията за  връзка между изчезването на началника на "Пътна полиция " и разпитите през седмицата на негов подчинен от сектор "Вътрешна сигурност": "Колегите от "Вътрешна сигурност" работиха по документиране на престъпление и провеждане на процесуално-следствени действия за унищожаване и повреждане. Тук не става въпрос за корупционно престъпление или престъпление по служба. Точно поради тази причина не бих искал да правя каквато и да е връзка между двата случая".

Очаква се комисар Хаджиев да направи официално изявление и да даде повече информация около смъртта на началника на "Пътната полиция" в Казанлък.

Старши комисар Георги Хаджиев обясни по-рано: "Вчера колегите от РУ Казанлък са обходили абсолютно всички маршрути, за които ние имаме данни евентуално, че могат да бъдат посетени от колегата. Предстои днес да бъдат планирани и допълнително проведени издирвателни мероприятия. Ще бъдат проверени абсолютно всички камери на входовете и изходите на град Казанлък. Последната информация, която имаме, е един проведен разговор вчера около 16.20 часа. Оттогава и трите телефона, за които ние имаме информация, са изключени. Ще бъдат проверени абсолютно всички маршрути по движението и на неговия автомобил".

Беше сформиран оперативен щаб, който проведе издирвателни действия веднага след подадения от сестрата на Тодор Николов сигнал за изчезването му в сряда. Липсват служебното оръжие – пистолет "Макаров" и личният автомобил на Николов. Мобилните му телефони са изключени, заяви директорът на полицията в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев. Днес предстои да бъдат прегледани записите от видеокамери от възлови места в Казанлък и района.

Нямаше данни Николов да е напуснал страната.

Тодор Николов е в системата на МВР повече от 10 години. Няма практика обаче полицаите да преминават през психотестове. Това се прави само при назначаването им на работа, поясни комисар Хаджиев: "На психопреглед се минава, когато се постъпва на работа в МВР. Нямаме такива периодични прегледи. Ние имаме психолог в Областната дирекция и когато се налага, не е никакъв проблем психологът да отиде и да беседва. Включително в момента вървят и програми за борене на стреса сред служителите".

Комисар Хаджиев отхвърли версията да има връзка между изчезването на началника на Пътната полиция и разпитите по-рано тази седмица на негов подчинен от сектор "Вътрешна сигурност".

Дни преди изчезването Тодор Николов е споделил, че има проблеми със сърцето и му предстоят по-сериозни прегледи.

Сигналът в полицията за изчезването на Николов е подаден от сестра му. За момента няма данни за престъпление, обясниха пред "Хоризонт" източници от МВР.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички